Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis

dimarts, 8 de juny del 2010

Una nova enquesta rebutja contundentment la sisena hora a l'ensenyament primari




EduPress. Redacció
Una vegada més, en una enquesta rebutja de manera clara i contundent l'existència de la sisena hora a primària. A l'enquesta realitzada per EduPress, un 91 % dels enquestats considera que aquesta mesura contemplada al Pacte Nacional d'Educació i aplicada enfront l'oposició majoritària del professorat a partir de setembre del 2006 s'hauria de retirar, enfront al 8 % que considera que caldria mantenir-la.
Aquesta no és l'única enquesta feta. El mateix curs de la seva implantació, en una enquesta feta a la web, el 86 % s'oposava a la mesura. Aquestes dades, fetes en una consulta pública a la web es confirmava en una enquesta feta amb característiques professionals per la secció d'estudis del sindicat USTEC·STEs al llarg del 2007, i entre el 9% del professorat de primària del principat, el qual manifestava, en un 84% que caldria retirar-la. L'estudi, sense gaire rebombori als mitjans de comunicació, mantenia un grau important d'informació que donava moltes pistes sobre el que venia succeint a les escoles de la seva aplicació ençà.
Tanmateix, altes fonts confirmaven el mateix. El mateix 2007, el Grup de Recerca d'Organització en Centres, adscrit a la Universitat de Girona va elaborar un estudi molt complet, dirigit pel doctor Joan Teixidó sobre aquesta qüestió on assenyalava els nombrosos problemes de caire organitzatiu, pedagògic i personal que comportava una mesura improvisada, sense una finalitat clara, més enllà d'esdevenir una mesura de caràcter electoralista. En una línia molt similar es trobaria l'estudi que, també el 2007 va elaborar la Fundació Jaume Bofill, que va detectar nombroses disfuncions i "danys col·laterals" al sistema educatiu.
Finalment, el 2009, el Centre d'Estudis d'Opinió, adscrit a la Generalitat, en una gran enquesta dirigida als docents detectava un 73% de rebuig a la mesura, en un estudi que, contràriament al que ve a ser habitual, fou ocultat pel govern i que només arribà per filtracions periodístiques en els seu moment.
En el moment en el qual s'estan duent a terme retallades importants en les escoles i instituts, sembla que l'oposició a la sisena hora, molt àmplia entre el professorat i bona part de les famílies, s'està reforçant encara més, perquè no s'entén com hi ha menys professorat per a funcions imprescindibles d'atenció a la diversitat, o retallada de línies educatives, mentre es manté una mesura que ha demostrat la seva ineficàcia, i que a més, el propi Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu s'ha negat a avaluar.

Contadores Gratis
Estadisticas y contadores web gratis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada