Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis

dimecres, 23 de juny del 2010

El Consorci d'Educació de Barcelona suscita grans desconfiances un any després de la seva creació

El Consorci d'Educació de Barcelona, que va començar a funcionar fa un any, suscita desconfiances i crítiques entre la comunitat educativa, almenys així ho considera el sindicat majoritari entre el sector docent, USTEC·STEs en un comunicat recent. No és estrany, tenint en compte que la política municipal de Barcelona fa temps és al punt de mira per les nombroses irregularitats detectades pel cas Palau o altres entitats i empreses que funcionen com un híbrid públic-privat, és a dir, una nova modalitat de gestió de fons i personal públic que funciona sota els paràmetres d'empresa privada.
En aquest sentit, el sindicat denuncia que s'ha privatitzat per la porta del darrere alguns dels serveis com ara el seguiment de la salut laboral, externalitzat de manera opaca en empreses privades i que s'ha traduït en un deteriorament del seguiment de la salut del professorat, de pràctiques poc transparents, i que a més tot plegat s'ha fet amb un cost superior als serveis de vigilància de la salut de caràcter públic.
D'altra banda es constata que el Consorci ha estat l'administració que ha retallat més a fons els recursos destinats a l'ensenyament públic. Barcelona és la ciutat que més línies de batxillerats ha tancat sense que les autoritats educatives de l'ajuntament s'hagin pràcticament oposat. El fet que hi hagi el mateix color polític a banda i banda de la Plaça Sant Jaume ha ajudat sens dubte a aquesta circumstància, car la mobilització de molts regidors, en altres municipis, ha permès salvar alguns grups. En aquest sentit, cal constatar que Barcelona és la ciutat catalana amb major presència d'escola privada, de manera que el Consorci pot considerar-se com un instrument al servei de la patronal de les escoles concertades, interessades a eliminar competència pública. Això explica la redistribució a la baixa d'escoles d'adults, o l'elaboració d'un mapa escolar on els centres de titularitat de la Generalitat havin vist reduïda la seva oferta mentre s'incrementa la demanda.
El balanç, doncs, resulta molt negatiu. I més, tenint en compte que el Consorci esdevé el model que la LEC pretén implantar per tot el país.

2 comentaris:

  1. Com a funcionaria i que em van passar al Consorci de cop, he tingut que passar per desgracia a fer gestions personals pel consorci d’educació en els darrers mesos, aprofito aquest espai per a denunciar el constant malestar que m’han ocasionat cada vegada que he hagut de fer alguna gestió.
    El deteriorament general és evident, en el tracte directe amb el públic, en els erros, en el sistema d’atenció telefònica que mai els hi funciona, en els constants erros tècnics que cometen per mala gestió, en el caos que s’ensuma quan entres en aquell edifici de la Plaça Urquinaona.
    Ens van passar a tots els docents al Consorci d’educació sense informar i encara no sabem quins són els interessos que es mouen allà però us ben asseguro que sigui el que sigui hem perdut amb qualitat i és una llàstima.

    ResponElimina
  2. un altre exit de l'amic Maragall.
    es carregara tot el sistema public. D'aqui a 10 anys ja ens adonarem de com ha quedat tot !!!!

    sera com la sanitat publica, que la van deixar morir perque tothom tingui una mutua !!

    ResponElimina